U bent hier:      Home    »    Retail    »    Lean bouw

Lean bouw

Retail Bouw Nederland heeft drie kwaliteitspijlers. Lean bouw is daar één van. De beide andere zijn warehousing en flexibele inzet van mensen

Wat is lean bouw

Lean bouw, of lean management, is gericht op het voorkomen het verspillen van tijd, arbeid en materiaal. Lean bouw kan gezien worden als bedrijfscultuur: iedereen -of het nu om een manager gaat, of iemand op de werkvloer- is continu bezig om de eigen werkzaamheden structureel èn als dat nodig is ook ad hoc te verbeteren. Producten worden zo goedkoop als mogelijk vervaardigd, diensten worden efficiënt uitgevoerd.

Het gevolg van deze cultuur is dat bedrijfsprocessen steeds doelmatiger worden, er minder verspilling plaatsvindt en er uiteindelijk goedkoper geproduceerd wordt. Meer informatie vindt u op de themasite over lean management en lean bouw in de retailbouw.

Just in time

Belangrijk in het proces van lean management is, dat de klant altijd het uitgangspunt is. Er wordt niet eerder of later geproduceerd of geleverd, dan dat de klant het nodig heeft: leveren op het juiste moment, de juiste hoeveelheid, volgens de correcte specificaties en op de goede locatie. Zo wordt verspilling van tijd en materiaal voorkomen. Om deze redenen zijn we gebruik gaan maken van ons eigen warehouse. Het werk vindt daarmee zo efficiënt mogelijk plaats.

Continue verbetering

Doordat alle mewerkers hiervan doordrongen zijn en betrokken zijn, hebben zij direct invloed in het verbeteren van al deze processen. Samen met onze medewerkers zijn we in staat om onze bedrijfsvoering continu te verbeteren. De verbetering komt direct vanaf de werkvloer en heeft direct effect op onze bedrijfsresultaten.

Unieke werkwijze

Lean bouw is bij ons niet zomaar een uitgangspunt, het de basis waarop we werken. Hiermee onderscheiden we ons nadrukkelijk van al onze conculega's. U merkt het effect meteen: we kunnen hiermee onze afspraken met u garanderen en we werken daarbij tegen zeer scherpe kostprijs.

Meer weten

Is uw interesse gewekt? Wilt u meer weten over onze werkwijze gebaseerd op lean bouw, warehouse en flexibele inzet van vakmensen, kijk dan op onze themasite over lean bouw.

U kunt ook directcontact met ons opnemen. We leggen u graag uit hoe lean bouw bij ons werkt en welke voordelen dat voor ons als bouwbedrijf en voor u als klant heeft.